სანამდე ელექტრონული ხორცსაკეპი მანქანის ყიდვას გადავყვეტთ, უნდა შევაფასოთ რა გვჭირდება ზუსტად, მანქანა მხოლოდ ხორცის ფარშად გადამუშავებისათვის თუ მრავალფუნქციური მანქანა რომელიც ბევრად მეტ შესაძლებლობას მოგვცემს.

სიმძლავრე

 რაც უფრო მეტია ხორცსაკეპი მანქანის სიმძლავრე, მით  მეტია მისი მწარმოებლობა და უფრო უხეში, მაგარი ხორცის და სხვა პროდუქტების გადამუშავებას შეძლებს იგი. მოდელები, რომელთა სიმძლავრე მერყეობა 200-700 ვატამდე, ითვლება საყოფაცხოვრებო დანიშნულებისათვის ოპტიმალურ ხელსაწყოდ, როგორც ფასით, ასევე ხარისხით. ასეთ მოდელებს  ერთი ან რამოდენიმე სიჩქარე გააჩნია. შედარებით ძვირადღირებული და მძლავრი ხორცის გასატარებელი მანქანების სიმძლავრე 800-2000 ვატამდე მერყეობს. ასეთი მანქანებია არა მარტო სწრაფად უმკლავდება დასახულ სამუშაოს, არამედ არანაირად არ არის მომთხოვნი მასში გადასამუშავებელი ხორცის ან სხვა პროდუქტების მიმართ

მწარმოებლობა

 ისეთი პარამეტრი, როგორიც არის მწარმოებლობა, სიმძლავრეზეა დამოკიდებული. მწარმოებლობა არის კილოგრამი ხორცის რაოდენობა, რომელსაც ელექტრონული ხორცის გასატარებელი მანქანა დაამუშავებს ერთი წუთის განმავლობაში. ძირითადად თანამედროვე ხორცის მანქანები გადაამუშავებენ 0,5კგ/წუთიდან- 2,5 კგ/ წუთში ფარშს.

მუშაობის ხანგრძლივობა

ყველა მწარმოებელი ცდილობს დროში შეზღუდოს ელექტრონულო ხორცის გასატარებელი მანქანების მუშაობის ხანგრძლივობა. შეუჩერებელი მუშაობის მაქსიმალური დრო დამოკიდებულია იმაზე, თუ რომელ რეჟიმში და რა სახის პროდუქტის გადამუშავება ხდება მანქანის საშუალებით. უმი ხორცის ფარშად გადამუშავების მაქსიმალური დრო შეადგენს 10-15 წუთს. მარცვლეულის გადამუშავება მიახლოებით 10-20  წამში ხდება. ამის შემდეგ საჭიროა მანქანის გამორთვა და მისი ელექტროძრავის ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილება. ხორცის მანქანისათვის აუცილებელი დროის შედარებით მცირე მაჩვენებელი არ შეიძლება ელექტროხელსაწყოს ნაკლად ჩაითვალოს, რადგან 10-15 წუთში მას 10კგ- დან-25 კგ-მდე ხორცის გადამუშავება შეუძლია.

მასალა

 ხორცის გასატარებელი მანქანის მასალაელექტრო ხორცის გასატარებელი მანქანების კორპუსებს ამზადებენ პლასტმასისგან, მსუბუქი შენადნობებისგან და უჟანგავი ფოლადისაგან. კორპუსის მასალა უნდა შეესაბამებოდეს სანიტარულ მოთხოვნებს, იყოს მდგრადი საკვები მჟავების მიმართ, რათა იგი არ დააზიანოს კოროზიამ და მალე არ მოგიწიოთ ახალი მანქანის შეძენა. პლასტმასის კორპუსი სპეციალური პლასტიკისგან მზადდება, რომელიც საკმარისად მტკიცე უნდა იყოს, რათა გაუძლოს  დატვირთვას მუშაობის პროცესში. შიდა დეტალები კი, როგორიცაა მბრუნავი ლილვი, დანები, ჩარჩოები და ა.შ, უნდა იყოს აუცილებლად მაღალხარისხიანი უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული, რადგან ძირითადი დატვირთვა მანქანის მუშაობის დროს სწორედ ამ დეტალებზე მოდის.

მანქანის დეტალები და მათი დანიშნულება 

ბრუნავი ლილვი (დისკი). ხორცის გასატარებელი მანქანის მბრუნავი ლილვი (დისკი)მბრუნავი ლილვი, ხორცის გასატარებელი მანქანის სპირალისებრი ფორმის ძირითადი დეტალია. ბრუნვის მომენტში იგი ხორცს შესასვლელი ყელიდან გადააადგილებს ფარშის გამოსასვლელი ღიობის მიმართულებით. ზოგიერთი ხორცის მანქანა აღჭურვილია ერთდროულად ორი ლილვით (დისკით), ერთი მეტალის, ხორცისათვის, მეორე კი პლასტმასის, კენკრის, ბოსტნეულისა და ხილისათვის ღარი. მოთავსებულია მანქანის ყელზე და ეხმარება პროდუქტის ლილვისკენ წარმართვას. არსებობს სხვადასხვა ფორმისა და ზომის, ასევე მასალის (პლასტმასის ან მეტალის) ღარები. უფრო მოსახერხებელია ტევადი და ღრმა მეტალის ღარი. მეტალის ღარი უფრო გამძლე და ჰიგიენურია. პლასტმასის ადვილად იკაწრება, ხუნდება, მეტად ისვრება და უფრო ცუდად ირეცხება. ამიტომ, შეძენის დროს, კარგად დააკვირდით რა მასალისგანაა დამზადებული ხორცის გასატარებელი ღარი. თუ გურმანი ხართ და მის ხშირად გამოყენებას აპირებთ, უმჯობესია ღარი მეტალის იყოს. დანები. ისევე როგორც მბრუნავი ლილვი (დისკი), ხორცის მანქანის მთავარი შემადგენელი ნაწილია. რაც უფრო ხარისხიანია დანა, მით უფრო საუკეთესოა გადამუშავებული პროდუქტის ხარისხი. ამიტომ, დანის ხარისხს მანქანის არჩევის წინ განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ. იგი დამზადებული უნდა იყოს ხარისხიანი ფოლადისგან. თანამედროვე ელექტრო ხორცის გასატარებელი მანქანების დანებს გალესვა საერთოდ არ სჭირდება, მაღალხარისხიანი სპეციალური ლითონის გამო. ცხაურა (გისოსი). განკუთვნილია გადამუშავებული პროდუქციისათვის საჭირო კონსისტენციის შესაქმნელად. ძირითადად არსებობს ფარშისთვის განკუთვნილი სამი სახის ცხაურა:

• წვრილი ნასვრეტებით (3-3,5 მმ);

• საშუალო სიდიდის ნასვრეტებით (4,5 -6 სმ);

• დიდი ნასვრეტებით (8-9 მმ).

პროდუქტის მოსათავსებელი და ჩასატვირთი ლანგარი. ლანგარი მაგრდება ხორცსაკეპი მანქანის ზედა ნაწილში მანქანის ყელთან, იქ, საიდანაც ხდება მანქანაში პროდუქტის ჩატვირთვა. იგი ძალიან მოსახერხებელია, რადგან მანქანის ყელი საკმაოდ ვიწროა და პროდუქტის პატარა ნაწილები არ დაცვივდება, დარჩება ლანგარზე.                                                                              

რევერსი

ელექტრო ხორცსაკეპის  გადატვირთვა ხდება იმის გამო, რომ ხორცის ძარღვოვანი ნაწილი ეხვევა ლილვის (დისკის) ღერძზე იმ ადგილზე, სადაც მაგრდება ოთხფრთიანი დანა. იმისათვის, რომ არ მოგიწიოთ მანქანის დაშლა  და ღერძის ძარღვიანი ხორცისგან განთავისუფლება. თანამედროვე მოდელები აღჭურვილია ფუნქცია რევერსით. ასეთ დროს საკმარისია გააჩეროთ მანქანა და ხელი დააჭიროთ რევერსის ღილაკს, ლილვი დაიწყებს ბრუნვას საწინააღმდეგო მიმართულებით და გაჭედილი ძარღვიანი ხორცი თავად გამოვა გარეთ.  თუმცა უნდა ვთქვათ, ყველა მანქანა არ არის აღჭურვილი რევერსიის ფუნქციით. ხოლო ზოგიერთ  დიდი სიმძლავრის ელექტროხორცსაკეპს ეს ფუნქცია საერთოდ არ სჭირდება, იმის გამო, რომ მის გარეშეც შესანიშნავად უმკლავდება ნებისმიერ, ძარღვიან და უხეშ ხორცს.  

საფრთხოება

ხორცის ჩასატვირთის ყელის სიმაღლე, მანქანას უნდა ქონდეს თქვენს თითებზე დიდი სიგრძის. ვიწრო და მაღალი ყელი გამორიცხავს თითების მოხვედრას მჭრელი დანების ზონაში და დაგიცავთ ხელის მტევნის ტრამვისგან ნებისმიერი შემთხვევითობისგან.  

  • ძრავის ელექტრონული ბლოკირება - გადახურების ან ზედმეტი დატვირთვის დროს ხდება ძრავის ავტომატური გამორთვა.   
  • დაცვა თბოელემენტის საშუალებით - როგორც კი ძრავის ტემპერატურა გადააჭარბებს დასაშვებ ზღვარს, ძრავა ავტომატურად გამოირთვება.                                                                                                
  • საცმები- პირდაპირი დანიშნულების გარდა მაღალი კლასის ელექტრო ხორცის გასატარებელი მანქანები მრავალფეროვანი საცმების დახმარებით მთელ რიგ დამატებით შესაძლებლობებს ფლობს. მათი დახმარებით შეიძლება დაამზადოთ ძეხვი, სოსისი, მიიღოთ წვენი, პიურე და ა.შ საცმები, რომლებიც ძირითადად გვხვდება თანამედროვე ხორცის გასატარებელ მანქანაში: 
  • საცმი კებე - ორიგინალური საცმია, მისი დახმარებით შესაძლებელი ფარშირებული სოსისის და აგრეთვე სხვა დელიკატესების დამზადება. (შეგიძლიათ კებეს არაბული ან ევროპული რეცეპტების გამოყენება.
  • საცმი ძეხვისათვის - მისი საშუალებით ადვილია ოჯახისთვის ძეხვის დამზადება -ნატურალური გარსი მაგრდება საცმზე, საცმი კი ლილვზე, თქვენ კი მხოლოდ აკონტროლებთ ფარშით გარსის შევსების პროცესს. და ძეხვიც მზადაა.
  • ბოსტნეულის საჭრელი, საკეპი და სახეხი საცმები - ცილინდრული ფორმისაა, სხვადასხვა ზომისა და ფორმის  ნასვრეტებით, ამ ნასვრეტების ფორმის მიხედვით შესაძლებელია სხვადასხვა ზომის ფირფიტებისა და ბურბუშელის მიღება.  საცმი (აქსესუარი) ორცხობილასთვის - მისი დანიშნულებაა ცომისგან სხვადასხვა ფორმისა და ფიგურების მიღება, რომელიც მანქანის მუშაობის პროცესში დანით იჭრება პატარა, განცალკევებულ ორცხობილებად.                                                                                                                      
  • საცმები მაკარონის, სპაგეტის და ატრიასათვის  - ასეთი საცმები არც თუ ისე ხშირად გვხვდება და იგი ალბათ უფრო იმათ დააინტერესებთ, ვისაც სახლის პირობებში მაკარონების დამზადება უყვარს.                                                                                                               ფორმები კატლეტისათვის - საშუალებას იძლევა მოახდინოთ მომზადებული ფარშიდან ერთი ზომის კატლეტების ფორმირება.  

ექსპლუატაცია

დასაკეცი კორპუსი - საშუალებას იძლევა შემცირდეს ხორცსაკეპის გაბარიტები მინიმალურ ზომებამდე არასამუშაო მდგომარეობაში. ამის ხარჯზე იოლდება ხელსაწყოს შენახვა სამზარეულოში თავისუფალი ადგილის დეფიციტის შემთხვევაში. სათავსო. შეძენის წინ აუცილებლად მიაქციეთ ყურადღება ხორცსაკეპი მანქანის კაბელის სიგრძეს. ასევე, აქვს თუ არა ხელსაწყოს კაბელისთვის განკუთვნილი სპეციალური სათავსო, აგრეთვე სათავსო საცმების, დანის და სხვა აქსესუარების შესანახად. არასასურველია, თუ  კაბელის დასახვევი ხელსაწყოს კორპუსის ფსკერზეა მოთავსებული, რადგან ექსპლუატაციის შემდეგ კაბელის დასახვევად მანქანის ამოტრიალება მოგიწევთ, რაც საკმაოდ მოუხერხებელია. ფარშის გამოსასვლელი. გაითვალისწინეთ, რომ ფარშის გამოსასვლელი ხვრელის მდებარეობა მოსახერხებელი უნდა იყოს, რათა ხელი შეუწყოს თქვენთვის აუცილებელი ჭურჭლის თავისუფლად მოთავსებას, რომელსაც იყენებთ ფარშის მისაღებად. სხვადასხვა ხორცსაკეპში სიმაღლე ფარშის გამოსასვლელ ხვრელამდე შეადგენს 10 დან 20 სმ-მდე.

 ხმაურის დონე

 რაც მეტია ხელსაწყოს სიმძლავრე, მით უფრო მაღალი ხმაურის დონე აქვს მას. ხმაურის საშუალო სიდიდედ 70 დეციბალი ითვლება. სანიტარული ნორმებით დასაშვებად კი 80 დეციბალი. ხორცსაკეპი მანქანების უმეტესობას აქვს რეზინის საყრდენები, ე. წ რეზინის ფეხები, რომლის საშუალებითაც მანქანის მაგიდიდან მოცურება გამორიცხულია, ამით კი მიიღწევა მისი უსაფრთხოება ექსპლუატაციის დროს.  რეზინის ფეხები შესამჩნევად ამცირებს ხმაურის დონეს. ზოგიერთ მოდელს მისაკრავიანი საყრდენი გააჩნია.

თუ თქვენ სტატია წაიკითხეთ თქვენ უკვე მზად ხართ ახალი ხორცსაკეპი მანქანის შესაძენად ! შეიძინეთ ხორცსაკეპი მანქანები ჩვენთან, საუკეთესო ბრენდები დაბალი ფასითა და მაღალი ხარისხით!

>> ხორცსაკეპი მანქანის შესაძენად დააჭირეთ ლინკს <<

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება