სალათი მიმოზა

14-01-2019
მომხმარებელი ლაშა ზაუტაშვილი
სალათი მიმოზა
რეცეპტის ინგრედიენტები

2   ცალი კარტოფილი

1   ცალი დიდი სტაფილო

4   ცალი კვერცხი

250   გრ. ორაგულის კონსერვი

1   თავი პატარა ხახვი

200   გრ. მაიონეზი

კამა მოსართავად

მარილი გემოვნებით


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  1. კარტოფილი და სტაფილო გარეცხეთ (არ გათალოთ) და ქვაბში მოხარშეთ. გააცივეთ, გაფრცქვენით და შედეგ სხვადასხვა თასებში ცალ–ცალკე წვრილად გახეხეთ.

  2. მოხარშეთ კვერცხები, გააგრილეთ და დააცალკევეთ ცილა და გული. ცალ–ცალკე გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.

  3. პატარა თასში მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაფარეთ ცხელი წყლით და გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ წყალი გადაწურეთ.

  4. გადაწურეთ თევზის კონსერვი და ჩანგლით დააქუცმაცეთ და დასრისეთ.

  5. სასალათე თასის ძირში მოათასვეთ გახეხილი კარტოფილი. გადაუსვით მაიონეზი.

  6. შემდეგი ფენა თევზისაა, მოაყარეთ თევზის ფენას დაჭრილი ხახვი და ისევ მაიონეზი გადაუსვით.

  7. მოაყარეთ კვერცხის ცილა და კვლავ მაიონეზი გადაუსვით.

  8. შემდეგი ფენა გახეხილი სტაფილო უნდა იყოს და ამ ფენასაც მაიონეზი გადაუსვით.

  9. მოაყარეთ კვერცხის გული. ეს ბოლო ფენაა.

  10. სალათას შეგიძლიათ დაჭრილი კამა მოაყაროთ ან მორთოთ თქვენი სურვილისამებრ.

  11. სალათის შენახვა მაცივარში 2–3 დღემდე შეგიძლიათ.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: 

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება