ბანანის მაფინები ნიგვზით

19-01-2019
მომხმარებელი ლაშა ზაუტაშვილი
ბანანის მაფინები ნიგვზით
რეცეპტის ინგრედიენტები

2   ცალი ბანანი

34  ჭიქა ფქვილი

14  ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი

6   ს/კ შაქარი

14  ჭიქა ზეთი

12  ჩ/კ გამაფხვიერებელი

12  ჩ/კ საცხობი სოდა

12  ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. ბანანი გაფრცქვენით, თასში მოათავსეთ და დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ზეთი, ვანილი, შაქარი და კარგად აურიეთ.

  • სხვა თასში აურიეთ ფქვილი, საცხობი სოდა და გამაფხვიერებელი.

  • ფქვილის ნაზავში გააკეთეთ ჩაღრმავება და ბანანის ნაზავი ჩაასხით.

  • მსუბუქად აურიეთ, არ ათქვიფოთ. ცომს დაჭრილი ნიგვზის ნახევარი შეურიეთ. დანარჩენი ნახევარი თავზე მოსაყრელად გადაინახეთ.

  • მაფინის საცხობ ფორმებში ცომი კოვზით ისე გადაიტანეთ, რომ ფორმის ¾ ნაწილი ამოივსოს. ცხობისას მაფინი აუცილებლად ამოვა, ამიტომაც ფორმა ბოლომდე არ ამოავსოთ. მოაყარეთ დარჩენილი ნიგოზი.

  • აცხვეთ 30 წუთით, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. მაფინები თავზე უნდა გადაიბრაწოს. გემრიელად მიირთვით!

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან:

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება