ქათმის წვნიანი ბრინჯით


რეცეპტის ინგრედიენტები

1   ს/კ ზეითუნის ზეთი

450   გრამი კუბიკებად დაჭრილი ქათამი

მარილი გემოვნებით

ახლად დაფქული შავი პილპილი

1   ცალი ლიმონის წვენი

1   ცალი ლიმონის ცედრა

1   კბილი დაკეპილი ნიორი

1   თავი დაჭრილი ხახვი

2   ცალი დაჭრილი სტაფილო

2   ცალი დაჭრილი ნიახურის ღერო

4   ჭიქა ქათმის ბულიონი

1   ჭიქა მოხარშული ბრინჯი

2   თავი დაჭრილი მწვანე ხახვი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ქვაბში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ ½ ლიმონის ცედრა. ხორცი ყველა მხარეს დაახლოებით 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ სტაფილო, ნიახური და თუშეთ დარბილებამდე დაახლოებით 5 წუთით.

2.დაასხით ქათმის ბულიონი, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ მოხარშული ბრინჯი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთით. მირთმევამდე დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, მორთეთ დარჩენილი ლიმონის ცედრით და გემრიელად მიირთვით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: