რეცეპტის ინგრედიენტები

400   გრამი სპაგეტი

1   ს/კ ზეითუნის ზეთი

200   გრამი პანჩეტა (ან ბეკონი)

2   კბილი დაკეპილი ნიორი

3   ცალი კვერცხი

1   ცალი კვერცხის გული

100   მლ. შესქელებული ნაღები

23  ჭიქა გახეხილი პარმეზანი

2   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.სპაგეტი დიდ ქვაბში მარილიან წყალში მოხარშეთ. ამასობაში, ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. წვით 1 სმ ზოლებად დაჭრილი პანჩეტა(ან ბეკონი), ურიეთ 2–3 წუთით, სანამ ხრაშუნა არ გახდება. დაუმატეთ ნიორი, თუშეთ ½ წუთით და გადმოდგით გაზქურიდან.

2.3 კვერცხი, 1 ცალი კვერცხის გული, ნაღები და პარმეზანი ჯამში მოათავსეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. შემდეგ ჩანგლით აურიეთ. სპაგეტს წყალი გადაუწურეთ და ცხელი სპაგეტი პანჩეტას (ან ბეკონის) ტაფაზე გადაიტანეთ. დაუმატეთ კვერცხის ნაზავი და ოხრახუში (კვერცხის ნაზავის დამატებისას გაზქურა უკვე გამორთული უდნა იყოს). კარგად აურიეთ – კვერცხის მასა ოდნავ შესქელდება. მიირთვით მომზადებისთანავე, მოაყარეთ პარმეზანი და მორთეთ ოხრახუშით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: