რეცეპტის ინგრედიენტები

1   ჭიქა ფქვილი

1   ჭიქა ყვითელი სიმინდის ფქვილი

2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი

12  ჩ/კ საცხობი სოდა

14  ჩ/კ მარილი

2   ჭიქა კეფირი

2   ცალი დიდი კვერცხი

14  ჭიქა თაფლი

1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

4   ს/კ უმარილო გამდნარი კარაქი

450   გრ. მაყვალი

2   ს/კ შაქარი

1   ს/კ წყალი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • წინასწარ გააცხელეთ ვაფლის საცხობიში.

  • დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, სიმინდის ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა და მარილი.

  • საშუალო თასში მოათავსეთ კეფირი, ოდნავ ათქვეფილი კვერცხი, თაფლი, ვანილის ექსტრაქტი და ათქვიფეთ. მიღებული ნაზავი ფქვილის ნაზავს მოასხით და კარგად შერევამდე ურიეთ. შეურეთ გადმდნარი და ოდნავ გაგრილებული კარაქი.

  • ვაფლის საცხობ ფორმას მოსახით საცხობი სპრეი. ½ ჭიქა ცომი (რაოდენობა დამოკიდებულია ვაფლის საცხობის ზომაზე) ცხელ ფორმაში გადაიტანეთ. ცომი კოვზით ფორმის მთელ ზედაპირზე გადაანაწილეთ. აცხვეთ შებრაწვამდე და ხრაშუნა ვაფლის მიღებამდე.

  • ამასობაში, მოამზადეთ მაყვლის კომპოტი. პატარა ქვაბში მოათავსეთ მაყვალი, შაქარი და 1 ს/კ წყალი. ხარშეთ საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე მაყვლის დარბილებამდე დაახლოებით 4–5 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით გაზქურიდან.

  • მაყვლის კომპოტი ვაფლს მოასხით და გემრიელად მიირთვით. სურვილისამებრ, მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: