რეცეპტის ინგრედიენტები

6   ცალი კვერცხი

400   გრამი მაიონეზი

150   მლ. წყალი

12   კბილი ნიორი

2   ცალი პატარა წითელი ხახვი

112  ჩ/კ ხმელი ქინძი

2   ჩ/კ აჯიკა

30   გრამი ოხრახუში

მარილი გემოვნებით

1   ს/კ მაიონეზი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.მოხარშეთ კვერცხები და გაჭერით შუაზე.

2.კოვზით ამოაცალეთ გულები და მოათავსეთ თასში.

3.შიგთავსის მომზადება: დასრისეთ 2 კბილი ნიორი და დაჭერით 10 გრ. ოხრახუში. დაუმატეთ ნიორი და ოხრახუში კვერცხის გულებს, აგრეთვე დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი აჯიკა, ½ ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი და მარილი. აურიეთ ხის კოვზით.

4.დაჭერით 1 პატარა წითელი ხახვი და დაუმატეთ ნარევს 1 ჩაის კოვზ მაიონეზთან ერთად. აურიეთ ხის კოვზით.

5.სოუსის მომზადება: დასრისეთ 10 კბილი ნიორი და დაჭერით 20 გრ. ოხრახუში. მოათავსეთ ნიორი და ოხრახუში სათქვეფ თასში. დაუმატეთ 400 გრ მაიონეზი, 100–150 მლ. წყალი, 1ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი, 1 სუფრის კოვზი აჯიკა და მარილი გემოვნებით. კარგად ათქვიფეთ.

6.წვრილად დაჭერით 1 პატარა წითელი ხახვი და დაუმატეთ სოუსს. კარგად აურიეთ.

7.ამოავსეთ კვერცხის ნახევრები შიგთავსით. კვერცხებს კოვზით მოასხით მაიონეზის სოუსი. მიირთვით ცივი

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: